tiistai 26. syyskuuta 2017

Kummallinen kävelykeppi / Weird walking stick

Monenlaisia pikkuesineitä olen tehnyt syksyn messuja varten. Tässä yksi, erikoisen näköinen kävelykeppi:

Tällaisia tehtiin Helsingin Olympialaisiin ja onpa niitä valmistettu myöhemminkin. Keppiä voi käyttää myös tilapäisenä jakkarana, vaikka kummassakaan käytössä se ei liene mitenkään erityisen hyvä.
Alkuperäisen istuimessa oli olympiarenkaiden kuva ja  pohjaan oli painettu käyttöohjeet eli miten tässä kuuluu istua. Minulla kun ei ole nukkekodissani asukkaita, niin en voi niiden avulla näyttää, mutta esitelköön tällainen vähän pienempi nukke tuolin oikeaoppista käyttöä. Kepin pää tulee siis eteen jalkojen väliin.

Sitten oma suosikkini, jota oli vaikea kuvata, koska on niin pieni.
Kesäisessä kirpputoripöydässä huomioni kiinnitti pienen pientä sosemyllyä muistuttava esine - heti tuli mieleen, että mahtaisiko se olla leluksi tarkoitettu. Tarkempi tutkiminen kuitenkin osoitti sen olevan jotain muuta, sillä terät ovat erilaiset kuin sosemyllyssä ja varressa lukee Persilette, made in Belgium. Selvisi, että sillä on tarkoitus hienontaa yrttejä kuten vaikkapa persiljaa. Tarpeellinen vehje siis nukkekotiinkin, joten olihan se tehtävä pienenä.

Viimeisenä taas paluu "rautalankarottinkiin", nyt toisen mallinen tarjoiluvati.


This kind of walking stick/camping stool was made for Helsinki Olympic Games in 1952. It also had instructions on how to sit in it: the handle should be forward like the doll is showing.
The next very tiny object is my favorite. It looks like a little mill for making applesauce but it is intended for cutting herbs and is called Persilette.
Finally there is a new kind of wicker tray, made of wire again.

2 kommenttia:

  1. rautalankarottinkitarjoiluvati on ihana. Jakkara mitä mainioin. toivottavasti munkin kohdalle joskus sattuu nää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maija, eiköhän näitä jää vielä Snadin jälkeenkin, mutta ainakin jakkara on sellainen, että tuskin teen sitten lisää, kun nyt tehdyt ovat löytäneet kotinsa.

    VastaaPoista